Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1268
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 121
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1122
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 106
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1268
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 121
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1122
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 106
Składniki
Gotowe mięso mielone lub skręcone przez maszynkę świeże mięso wieprzowe łączymy z jajkiem, namoczoną bułką, przyprawami według uznania (wszystko tak jak na kotlety mielone), następnie kapustę włoską szatkujemy w malakserze lub ucieramy na grubej tarce do warzyw. Dodajemy tyle kapusty objętościowo ile jest mięsa mielonego. Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku według własnego uznania. Formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Kiedy są rumiane układamy w garnku, zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości pulpetów i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Pychota