Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowujemy jak mielone kotlety.
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 614
Przepyszna przekąska imprezowa.
Odsłon: 158
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 614
Przepyszna przekąska imprezowa.
Odsłon: 158
Składniki
Gotowe mięso mielone lub skręcone przez maszynkę świeże mięso wieprzowe łączymy z jajkiem, namoczoną bułką, przyprawami według uznania (wszystko tak jak na kotlety mielone), następnie kapustę włoską szatkujemy w malakserze lub ucieramy na grubej tarce do warzyw. Dodajemy tyle kapusty objętościowo ile jest mięsa mielonego. Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku według własnego uznania. Formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Kiedy są rumiane układamy w garnku, zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości pulpetów i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Pychota