Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3673
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3673
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Gotowe mięso mielone lub skręcone przez maszynkę świeże mięso wieprzowe łączymy z jajkiem, namoczoną bułką, przyprawami według uznania (wszystko tak jak na kotlety mielone), następnie kapustę włoską szatkujemy w malakserze lub ucieramy na grubej tarce do warzyw. Dodajemy tyle kapusty objętościowo ile jest mięsa mielonego. Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku według własnego uznania. Formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Kiedy są rumiane układamy w garnku, zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości pulpetów i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Pychota