Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 808
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 808
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Gotowe mięso mielone lub skręcone przez maszynkę świeże mięso wieprzowe łączymy z jajkiem, namoczoną bułką, przyprawami według uznania (wszystko tak jak na kotlety mielone), następnie kapustę włoską szatkujemy w malakserze lub ucieramy na grubej tarce do warzyw. Dodajemy tyle kapusty objętościowo ile jest mięsa mielonego. Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku według własnego uznania. Formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Kiedy są rumiane układamy w garnku, zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości pulpetów i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Pychota