Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety pieczone z serem

Pulpety pieczone z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pulpety pieczone z serem"

Składniki

  • Składniki 50 dag mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • marchew
  • 7 pieczarek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 10 dag sera żółtego startego
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej
  • czosnek granulowany
  • opak. ciasta francuskiego
  • sól
  • pieprz ziołowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety pieczone z serem

Przygotowanie

  1. Cebule obieram i drobno siekam. Marchew ścieram na tarce. Oba podsmażam na oleju na patelni. Przekładam do miski.

  2. Pieczarki myję, osuszam, kroję w kostkę i również podsmażam. Łączę z warzywami w misce. Dodaję też mięso, ser, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą oraz natkę pietruszki. Całość doprawiam solą, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem granulowanym. Wszystko starannie mieszam na jednolitą masę.

  3. Z ciasta francuskiego wycinam cienkie paski. Z masy mięsnej lepię kulki i każdą owijam paskami ciasta, tak aby kotlety przypominały kłębek włóczki.

  4. Kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę je 30-35 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C.

  5. Izabela Daniell z Połczyna Zdroju

  6. 70 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 6-8 porcji

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń