Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety pieczone z serem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2379
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1514
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2379
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1514
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Składniki
Cebule obieram i drobno siekam. Marchew ścieram na tarce. Oba podsmażam na oleju na patelni. Przekładam do miski.
Pieczarki myję, osuszam, kroję w kostkę i również podsmażam. Łączę z warzywami w misce. Dodaję też mięso, ser, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą oraz natkę pietruszki. Całość doprawiam solą, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem granulowanym. Wszystko starannie mieszam na jednolitą masę.
Z ciasta francuskiego wycinam cienkie paski. Z masy mięsnej lepię kulki i każdą owijam paskami ciasta, tak aby kotlety przypominały kłębek włóczki.
Kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę je 30-35 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C.
<strong>Izabela Daniell z Połczyna Zdroju</strong>
70 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 6-8 porcjiŹródło: Kobieta i życie