Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne z sosem lub innymi dodatkami
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Do naczynia z mięsem mielonym dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, kaszę jęczmienną i przyprawy bez koperku na razie. Mięso w smaku musi być dość wyraziste bo kasza jęczmienna również potrzebuje tych przypraw. Koperek drobno posiekany dodajemy do mięsa bezpośrednio przed formowaniem mięsa.
Z tak przygotowanego mięsa formujemy kulki średniej wielkości i układamy je na rozgrzanym oleju i opiekamy z każdej strony aby się przyrumieniły.
Podczas gdy pulpety mamy na patelni przygotowujemy dodatkowy rondel do którego wlewamy wodę i dodajemy 1 łyżeczkę wegety , ziele angielskie i liść laurowy. Układamy pulpety aby wszystkie były oblane wodą i tak dusimy pod przykryciem do miękkości kaszy.
Gotowe pulpety możemy podawać z sosem lub innym dodatkiem np. brokuły dla mnie idealny obiad. A dla Was?