Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z kaszą jęczmienną

Pulpety z kaszą jęczmienną

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 79

Dodano:

Odsłon: 3133

Idealne z sosem lub innymi dodatkami

Składniki

  • 500g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego lub wieprzowego
  • sól, pieprz
  • świeży koperek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpety z kaszą jęczmienną

Przygotowanie

  1. Do naczynia z mięsem mielonym dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, kaszę jęczmienną i przyprawy bez koperku na razie. Mięso w smaku musi być dość wyraziste bo kasza jęczmienna również potrzebuje tych przypraw. Koperek drobno posiekany dodajemy do mięsa bezpośrednio przed formowaniem mięsa.

  2. Z tak przygotowanego mięsa formujemy kulki średniej wielkości i układamy je na rozgrzanym oleju i opiekamy z każdej strony aby się przyrumieniły.

  3. Podczas gdy pulpety mamy na patelni przygotowujemy dodatkowy rondel do którego wlewamy wodę i dodajemy 1 łyżeczkę wegety , ziele angielskie i liść laurowy. Układamy pulpety aby wszystkie były oblane wodą i tak dusimy pod przykryciem do miękkości kaszy.

  4. Gotowe pulpety możemy podawać z sosem lub innym dodatkiem np. brokuły dla mnie idealny obiad. A dla Was?

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń