Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne z sosem lub innymi dodatkami
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 384
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11821
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 462
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 124
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 384
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11821
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 462
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 124
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Składniki
Do naczynia z mięsem mielonym dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, kaszę jęczmienną i przyprawy bez koperku na razie. Mięso w smaku musi być dość wyraziste bo kasza jęczmienna również potrzebuje tych przypraw. Koperek drobno posiekany dodajemy do mięsa bezpośrednio przed formowaniem mięsa.
Z tak przygotowanego mięsa formujemy kulki średniej wielkości i układamy je na rozgrzanym oleju i opiekamy z każdej strony aby się przyrumieniły.
Podczas gdy pulpety mamy na patelni przygotowujemy dodatkowy rondel do którego wlewamy wodę i dodajemy 1 łyżeczkę wegety , ziele angielskie i liść laurowy. Układamy pulpety aby wszystkie były oblane wodą i tak dusimy pod przykryciem do miękkości kaszy.
Gotowe pulpety możemy podawać z sosem lub innym dodatkiem np. brokuły dla mnie idealny obiad. A dla Was?