Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne z sosem lub innymi dodatkami
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 95
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 132
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 59
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 95
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 132
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 59
Składniki
Do naczynia z mięsem mielonym dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, kaszę jęczmienną i przyprawy bez koperku na razie. Mięso w smaku musi być dość wyraziste bo kasza jęczmienna również potrzebuje tych przypraw. Koperek drobno posiekany dodajemy do mięsa bezpośrednio przed formowaniem mięsa.
Z tak przygotowanego mięsa formujemy kulki średniej wielkości i układamy je na rozgrzanym oleju i opiekamy z każdej strony aby się przyrumieniły.
Podczas gdy pulpety mamy na patelni przygotowujemy dodatkowy rondel do którego wlewamy wodę i dodajemy 1 łyżeczkę wegety , ziele angielskie i liść laurowy. Układamy pulpety aby wszystkie były oblane wodą i tak dusimy pod przykryciem do miękkości kaszy.
Gotowe pulpety możemy podawać z sosem lub innym dodatkiem np. brokuły dla mnie idealny obiad. A dla Was?