Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety z żagielkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14823
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6100
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14823
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6100
Składniki
Bułki namocz w mleku. Plastry boczku nabij na patyczek do szaszłyków i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz tak długo, aż wytopi się tłuszcz.
Na patelni podgrzej łyżkę oliwy, wrzuć pokrojony w kostkę boczek i podsmaż. Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dopraw solą, pieprzem i chwilę podsmaż. W dużej misce rozbełtaj jajko, dodaj odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę i wszystko połącz z mięsem, łyżką koncentratu, boczkiem z cebulą i pietruszką.
Z masy uformuj 12 pulpecików i ułóż na blasze. Resztę koncentratu wymieszaj z pozostałą oliwą. Mieszanką posmaruj pulpeciki. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 210°C przez 20 minut.
W upieczone pulpeciki wetknij patyczek z boczkiem i podawaj z miksem sałat.Źródło: Na żywo