Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza prawie jak w pizza hut
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 963
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 130
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 125
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14863
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 963
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 130
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 125
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14863
Składniki
podgrzej w rondelku lub garnku mleko NIE MOŻE BYĆ GORĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wyłuż na stolnice lub stół : mąke , drożdże ,cukier, sól,masło oliwę i zagnieć je razem. Podczas zagniatania stopniowo dolewaj mleka do ciasta. Ugniatana masa "wciąga" mleko i staje sie coraz bardziej elastyczna. Zagniataj ciasto do momentu aż stanie sie gładkie miękkie i elastyczne. Włuż je do miski i odstaw w ciepłe miejsce na 30 min (ciasto musi urosnąć) Wyłuż blachę papierem ułuż ciasto na blaszce i rozprowadź palcami tak by równo pokrywały całą powierzchnie Posmaruj ciasto koncentratem pomidorowym i posyp startym żółtym ser Tak przygotowaną pizze włóż do piekarnika i piecz około 20 min w temperaturze180 stopni. Pizze z większą iloźcią składników należy piec około 30 lub 40 min UWAGA!!!MOŻNA OCZYWIŚCIE DODAĆ SKŁADNIKI TAKIE JAK POMIDOR,SALAMI ITP.