Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 125
Dodano: 22.07.2008
Odsłon: 3336
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
zagotowac wode, rozpuscic w niej 2 kostki z knorra, do wywary wrzucis pokrojone w kostke mieso,odczekac az mieso przybierze barwe ugotowanego.Nastepnie wsypac ryz, ciezko jest okreslic proporcje,najlepiej tak aby przykryl dno garnka . Nastepnie wrzucic marchwke , podgotowac.Kiedy ryz zajmie wiekszosc wywaru, (bedzie prawie miekki) wrzycic drobne kawaleczki brokula.Kidy brokul jest miekki doprawic sla i pieprzem do smaku i danie gotowe. Wywar powinien wsiaknac prawie caly w ryz. Smacznego.W razie niejasnosci prosze pytac.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)