Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszna tarta z młodą cukinią i szpinakiem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 330
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 56
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 38
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 330
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 56
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 38
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki ze szczyptą soli, żółtka, masła oraz 3 łyżkami zimnej wody. Wylep nim formę do tarty, nakłuj widelcem i wstaw do lodówki na ok. 30 min. Przykryj folią do pieczenia oraz ziarnami fasoli i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Cukinie umyj, pokrój na plasterki, posól i podsmaż na oliwie z posiekanym czosnkiem. Szpinak umyj i zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź na sitku. Ser rozdrobnij widelcem, dopraw go gałką muszkatołową, solą, pieprzem, śmietaną i jajkiem.
Wymieszaj, wyłóż masę na podpieczony spód, na wierzchu ułóż warzywa. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
• 30 minut+czas odstawienia • dla 4 osób • cena 26 zł
Superporada:
Jeśli do wody, w której gotujesz szparagi, poza solą dodasz kilka kropel octu jabłkowego, warzywa te nie stracą swojego intensywnego zielonego koloru.Źródło: Show