Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rabarbar w słonym cieście"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 353
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1480
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 664
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1312
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 353
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1480
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 664
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1312
Składniki
Rabarbar opłucz pod bieżącą wodą, odetnij końcówki, usuń włókna, a potem pokrój łodygi na mniejsze kawałki. W misce wymieszaj jogurt z jajkiem, mąką, 5 łyżkami wody oraz solą do smaku. Ciasto odstaw na kilkanaście minut, aby trochę zgęstniało.
Ziemniaki obierz, pokrój na połówki, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (15-20 minut). Odlej, wymieszaj w misce z masłem, szczyptą przyprawy do ziemniaków oraz umytą i posiekaną natką.
Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kawałki rabarbaru maczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor. Wyjmij na pergamin, osącz z tłuszczu. Podawaj z ziemniakami.
czas ok. 55 min; porcja – 330 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety