Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rabarbar w słonym cieście"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232053
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232053
Składniki
Rabarbar opłucz pod bieżącą wodą, odetnij końcówki, usuń włókna, a potem pokrój łodygi na mniejsze kawałki. W misce wymieszaj jogurt z jajkiem, mąką, 5 łyżkami wody oraz solą do smaku. Ciasto odstaw na kilkanaście minut, aby trochę zgęstniało.
Ziemniaki obierz, pokrój na połówki, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (15-20 minut). Odlej, wymieszaj w misce z masłem, szczyptą przyprawy do ziemniaków oraz umytą i posiekaną natką.
Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kawałki rabarbaru maczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor. Wyjmij na pergamin, osącz z tłuszczu. Podawaj z ziemniakami.
czas ok. 55 min; porcja – 330 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety