Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rabarbar w słonym cieście"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 939
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 939
Składniki
Rabarbar opłucz pod bieżącą wodą, odetnij końcówki, usuń włókna, a potem pokrój łodygi na mniejsze kawałki. W misce wymieszaj jogurt z jajkiem, mąką, 5 łyżkami wody oraz solą do smaku. Ciasto odstaw na kilkanaście minut, aby trochę zgęstniało.
Ziemniaki obierz, pokrój na połówki, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (15-20 minut). Odlej, wymieszaj w misce z masłem, szczyptą przyprawy do ziemniaków oraz umytą i posiekaną natką.
Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kawałki rabarbaru maczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor. Wyjmij na pergamin, osącz z tłuszczu. Podawaj z ziemniakami.
czas ok. 55 min; porcja – 330 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety