Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2668
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2668
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2969
Składniki
Jaja (całe) utrzeć z cukrem. Mąke wsypac do miski. Drożdże rozmieszać z 1 łyżeczką cukru i 0,5 szkl mleka, wlać do mąki i dodać utarte z cukrem jaja. Wlać resztę mleka i stopiony tłuszcz. Wyrabiać, aż ukażą sie pęcherzyki powietrza. pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
PS. Ja bardzo lubię racuchy z jabłkami - do podaniego ciasta dobdaję pokrojone w plasterki jabłka.. Smacznego.