Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14597
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14597
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Jaja (całe) utrzeć z cukrem. Mąke wsypac do miski. Drożdże rozmieszać z 1 łyżeczką cukru i 0,5 szkl mleka, wlać do mąki i dodać utarte z cukrem jaja. Wlać resztę mleka i stopiony tłuszcz. Wyrabiać, aż ukażą sie pęcherzyki powietrza. pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
PS. Ja bardzo lubię racuchy z jabłkami - do podaniego ciasta dobdaję pokrojone w plasterki jabłka.. Smacznego.