Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z pigwą i miodem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3870
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3870
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Składniki
Pigwę obierz, usuń pestki i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zasyp paczką cukru wanilinowego i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Kefir wymieszaj z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i kilkoma kroplami zapachu waniliowego. Dodaj odciśniętą pigwę.
Wlej masę na rozgrzany olej i usmaż racuszki.
Polej je miodem.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax