Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe szybkie i niezbyt trudne
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1331
Składniki
Wysypać ryż z saszetek podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia dodać rozmaryn wymieszcać zalac rozpuszczoną kostką bulionową. Zalać podsmażony ryż gotować do miękkości odparowany płyn uzupeniać wod. w między czasie oczyścić wątróbke pokroić na paski i podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć d miseczki , , cebulępokroić w pół talarki podsmażyć dodać pokrojone w ćwiartki jabłka ( jeśli ładna skórka to nie ma konieczności obierania).Jabłka dusić z cebulą do miękkości jabłek dodać podsmażoną wcześniej wątróbkę wszystko razem wymieszać z ugotowanym ryżem. Podgrzewać 5 min delikatnie mieszając. Dla zaostrzenia można na koniec polać ostrym ketchupem. Smaczego