Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe szybkie i niezbyt trudne
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 948
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 948
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Składniki
Wysypać ryż z saszetek podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia dodać rozmaryn wymieszcać zalac rozpuszczoną kostką bulionową. Zalać podsmażony ryż gotować do miękkości odparowany płyn uzupeniać wod. w między czasie oczyścić wątróbke pokroić na paski i podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć d miseczki , , cebulępokroić w pół talarki podsmażyć dodać pokrojone w ćwiartki jabłka ( jeśli ładna skórka to nie ma konieczności obierania).Jabłka dusić z cebulą do miękkości jabłek dodać podsmażoną wcześniej wątróbkę wszystko razem wymieszać z ugotowanym ryżem. Podgrzewać 5 min delikatnie mieszając. Dla zaostrzenia można na koniec polać ostrym ketchupem. Smaczego