Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe szybkie i niezbyt trudne
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231616
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4893
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36048
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231616
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4893
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36048
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1325
        
        Składniki
Wysypać ryż z saszetek podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia dodać rozmaryn wymieszcać zalac rozpuszczoną kostką bulionową. Zalać podsmażony ryż gotować do miękkości odparowany płyn uzupeniać wod. w między czasie oczyścić wątróbke pokroić na paski i podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć d miseczki , , cebulępokroić w pół talarki podsmażyć dodać pokrojone w ćwiartki jabłka ( jeśli ładna skórka to nie ma konieczności obierania).Jabłka dusić z cebulą do miękkości jabłek dodać podsmażoną wcześniej wątróbkę wszystko razem wymieszać z ugotowanym ryżem. Podgrzewać 5 min delikatnie mieszając. Dla zaostrzenia można na koniec polać ostrym ketchupem. Smaczego