Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe szybkie i niezbyt trudne
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3786
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3786
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Wysypać ryż z saszetek podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia dodać rozmaryn wymieszcać zalac rozpuszczoną kostką bulionową. Zalać podsmażony ryż gotować do miękkości odparowany płyn uzupeniać wod. w między czasie oczyścić wątróbke pokroić na paski i podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć d miseczki , , cebulępokroić w pół talarki podsmażyć dodać pokrojone w ćwiartki jabłka ( jeśli ładna skórka to nie ma konieczności obierania).Jabłka dusić z cebulą do miękkości jabłek dodać podsmażoną wcześniej wątróbkę wszystko razem wymieszać z ugotowanym ryżem. Podgrzewać 5 min delikatnie mieszając. Dla zaostrzenia można na koniec polać ostrym ketchupem. Smaczego