Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z indykiem i karczochami"
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5479
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 106
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 90
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5479
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 106
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 90
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem i 2 łyżkami oliwy. Marynatą posmarować pokrojone mięso.
Indyka odstawić na ok. pół godziny do lodówki, potem podsmażyć na złoto na oliwie.
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie dodać ryż, listek laurowy, 2 ziarna ziela, porcjami dolewać bulion, doprawić.
Gdy ryż wchłonie płyn, dodać indyka, osączone karczochy i pomidory, zalać winem, dusić pod przykryciem kwadrans, posypać parmezanem.
Danie musisz przyrządzać z ryżu arborio – specjalnie do risotto – inaczej wyjdzie ci pilaw. Wino nie jest konieczne, ale podbija smak.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium