Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z indykiem i karczochami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem i 2 łyżkami oliwy. Marynatą posmarować pokrojone mięso.
Indyka odstawić na ok. pół godziny do lodówki, potem podsmażyć na złoto na oliwie.
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie dodać ryż, listek laurowy, 2 ziarna ziela, porcjami dolewać bulion, doprawić.
Gdy ryż wchłonie płyn, dodać indyka, osączone karczochy i pomidory, zalać winem, dusić pod przykryciem kwadrans, posypać parmezanem.
Danie musisz przyrządzać z ryżu arborio – specjalnie do risotto – inaczej wyjdzie ci pilaw. Wino nie jest konieczne, ale podbija smak.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium