Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z indykiem i karczochami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem i 2 łyżkami oliwy. Marynatą posmarować pokrojone mięso.
Indyka odstawić na ok. pół godziny do lodówki, potem podsmażyć na złoto na oliwie.
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie dodać ryż, listek laurowy, 2 ziarna ziela, porcjami dolewać bulion, doprawić.
Gdy ryż wchłonie płyn, dodać indyka, osączone karczochy i pomidory, zalać winem, dusić pod przykryciem kwadrans, posypać parmezanem.
Danie musisz przyrządzać z ryżu arborio – specjalnie do risotto – inaczej wyjdzie ci pilaw. Wino nie jest konieczne, ale podbija smak.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium