Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z indykiem i karczochami"
Dzisiaj zapraszam na risotto z dodatkiem złego korzenia natury jakim jest kur...
Odsłon: 1525
Bardzo lubimy kuchnię włoską, a szczególnie najprostsze makarony (z pesto alb...
Odsłon: 1386
Idealne na wspomaganie metabolizmu lub obniżenie cholesterolu!
Odsłon: 2779
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem i 2 łyżkami oliwy. Marynatą posmarować pokrojone mięso.
Indyka odstawić na ok. pół godziny do lodówki, potem podsmażyć na złoto na oliwie.
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie dodać ryż, listek laurowy, 2 ziarna ziela, porcjami dolewać bulion, doprawić.
Gdy ryż wchłonie płyn, dodać indyka, osączone karczochy i pomidory, zalać winem, dusić pod przykryciem kwadrans, posypać parmezanem.
Danie musisz przyrządzać z ryżu arborio – specjalnie do risotto – inaczej wyjdzie ci pilaw. Wino nie jest konieczne, ale podbija smak.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 35
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 64