Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z indykiem i karczochami"
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem i 2 łyżkami oliwy. Marynatą posmarować pokrojone mięso.
Indyka odstawić na ok. pół godziny do lodówki, potem podsmażyć na złoto na oliwie.
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie dodać ryż, listek laurowy, 2 ziarna ziela, porcjami dolewać bulion, doprawić.
Gdy ryż wchłonie płyn, dodać indyka, osączone karczochy i pomidory, zalać winem, dusić pod przykryciem kwadrans, posypać parmezanem.
Danie musisz przyrządzać z ryżu arborio – specjalnie do risotto – inaczej wyjdzie ci pilaw. Wino nie jest konieczne, ale podbija smak.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium
Kremowe, włoskie risotto z groszkiem jako dodatek do mięs, ryby lub samodziel...
Odsłon: 21297
Curry stosuje się w przyrządzaniu potraw w kuchni indyjskiej. Smak zawdzię...
Odsłon: 94
Karczochy tak przyrządzone każdemu zasmakują w Rzymie od jesieni do wiosny w...
Odsłon: 2334
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7783
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2072
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29973
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7783
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2072
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29973
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem i 2 łyżkami oliwy. Marynatą posmarować pokrojone mięso.
Indyka odstawić na ok. pół godziny do lodówki, potem podsmażyć na złoto na oliwie.
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie dodać ryż, listek laurowy, 2 ziarna ziela, porcjami dolewać bulion, doprawić.
Gdy ryż wchłonie płyn, dodać indyka, osączone karczochy i pomidory, zalać winem, dusić pod przykryciem kwadrans, posypać parmezanem.
Danie musisz przyrządzać z ryżu arborio – specjalnie do risotto – inaczej wyjdzie ci pilaw. Wino nie jest konieczne, ale podbija smak.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 82
Kotlety drobiowe
Smakują wybornie.
Odsłon: 41