Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z komosą i szparagami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2657
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2930
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2657
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2930
Składniki
Szparagi obierz i umyj. Ugotuj w osolonym i lekko osłodzonym wrzątku. Odcedzone potnij na kawałki.
Indyka pokrój w kostkę razem z papryką, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć najpierw cebulkę i zeszklij, a po chwili dołóż mięso z papryką i podsmaż.
Po kilku minutach wsyp komosę i dolej wino.
Podlewaj risotto bulionem stale mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodaj szparagi oraz natkę pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax