Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z komosą i szparagami"
Bardzo prosty obiad pełen warzyw i komosy bogatej w białko :)
Odsłon: 1194
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 4137
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 797
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 30
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1094
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 797
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 30
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1094
Składniki
Szparagi obierz i umyj. Ugotuj w osolonym i lekko osłodzonym wrzątku. Odcedzone potnij na kawałki.
Indyka pokrój w kostkę razem z papryką, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć najpierw cebulkę i zeszklij, a po chwili dołóż mięso z papryką i podsmaż.
Po kilku minutach wsyp komosę i dolej wino.
Podlewaj risotto bulionem stale mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodaj szparagi oraz natkę pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 32
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 63