Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z komosą i szparagami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458188
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458188
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Składniki
Szparagi obierz i umyj. Ugotuj w osolonym i lekko osłodzonym wrzątku. Odcedzone potnij na kawałki.
Indyka pokrój w kostkę razem z papryką, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć najpierw cebulkę i zeszklij, a po chwili dołóż mięso z papryką i podsmaż.
Po kilku minutach wsyp komosę i dolej wino.
Podlewaj risotto bulionem stale mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodaj szparagi oraz natkę pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax