Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z komosą i szparagami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1331
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1331
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Składniki
Szparagi obierz i umyj. Ugotuj w osolonym i lekko osłodzonym wrzątku. Odcedzone potnij na kawałki.
Indyka pokrój w kostkę razem z papryką, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć najpierw cebulkę i zeszklij, a po chwili dołóż mięso z papryką i podsmaż.
Po kilku minutach wsyp komosę i dolej wino.
Podlewaj risotto bulionem stale mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodaj szparagi oraz natkę pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax