Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 94
Dziś do pracy.
Odsłon: 118
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15394
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 304
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 94
Dziś do pracy.
Odsłon: 118
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15394
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 304
Składniki
Szparagi fasolkę szparagową ugotować na półmiękko.
Na patelni roztopić część masła, dodać pokrojoną dymkę, zeszklić. Dodać suchy ryż, podlać szklanką wina, poczekać aż odparuje, po czym systematycznie podlewać bulionem, regularnie mieszając( trzeba uważać, żeby się nie przykleił). Ryż będzie gotowy po ok 20 minutach.
W międzyczasie na łyżce masła podsmażyć czosnek i cukinię, jak zmięknie dodać pozostałe warzywa.
Jak tylko ryż będzie gotowy, dodać szczyptę szafranu, warzywa, posiekaną natkę pietruszki i parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać udekorowane natką pietruszki i parmezanem.
PS. Można dodawać jeszcze trochę śmietanki, wtedy jest bardziej aksamitne. Jeszcze bogatszy smak uzyskamy dodając więcej masła- niestety potrawa jest wtedy bardziej tłusta.
SmacznegoPrz