Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 103
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 68
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 59
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19672
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 103
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 68
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 59
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19672
Składniki
Szparagi fasolkę szparagową ugotować na półmiękko.
Na patelni roztopić część masła, dodać pokrojoną dymkę, zeszklić. Dodać suchy ryż, podlać szklanką wina, poczekać aż odparuje, po czym systematycznie podlewać bulionem, regularnie mieszając( trzeba uważać, żeby się nie przykleił). Ryż będzie gotowy po ok 20 minutach.
W międzyczasie na łyżce masła podsmażyć czosnek i cukinię, jak zmięknie dodać pozostałe warzywa.
Jak tylko ryż będzie gotowy, dodać szczyptę szafranu, warzywa, posiekaną natkę pietruszki i parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać udekorowane natką pietruszki i parmezanem.
PS. Można dodawać jeszcze trochę śmietanki, wtedy jest bardziej aksamitne. Jeszcze bogatszy smak uzyskamy dodając więcej masła- niestety potrawa jest wtedy bardziej tłusta.
SmacznegoPrz