Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2943
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 44
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 411
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2943
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 44
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 411
Składniki
Szparagi fasolkę szparagową ugotować na półmiękko.
Na patelni roztopić część masła, dodać pokrojoną dymkę, zeszklić. Dodać suchy ryż, podlać szklanką wina, poczekać aż odparuje, po czym systematycznie podlewać bulionem, regularnie mieszając( trzeba uważać, żeby się nie przykleił). Ryż będzie gotowy po ok 20 minutach.
W międzyczasie na łyżce masła podsmażyć czosnek i cukinię, jak zmięknie dodać pozostałe warzywa.
Jak tylko ryż będzie gotowy, dodać szczyptę szafranu, warzywa, posiekaną natkę pietruszki i parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać udekorowane natką pietruszki i parmezanem.
PS. Można dodawać jeszcze trochę śmietanki, wtedy jest bardziej aksamitne. Jeszcze bogatszy smak uzyskamy dodając więcej masła- niestety potrawa jest wtedy bardziej tłusta.
SmacznegoPrz