Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 101
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 548
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1958
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 101
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 548
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1958
Składniki
Mięso rozbij i skrop sokiem z cytryny. Warzywa pokrój i obsmaż na maśle. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką, jajkiem, posiekanymi migdałami, ziołami i natką pietruszki. Przypraw gałką muszkatołową, skórką cytrynową, solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa rozsmaruj farsz.
Zwiń mięso w rulon i zwiąż nitką. Dno brytfanny wyłóż plastrami słoniny i ułóż roladę. Wyłóż warzywa, wlej bulion i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 70 minut.Źródło: Na żywo