Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mięso rozbij i skrop sokiem z cytryny. Warzywa pokrój i obsmaż na maśle. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką, jajkiem, posiekanymi migdałami, ziołami i natką pietruszki. Przypraw gałką muszkatołową, skórką cytrynową, solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa rozsmaruj farsz.
Zwiń mięso w rulon i zwiąż nitką. Dno brytfanny wyłóż plastrami słoniny i ułóż roladę. Wyłóż warzywa, wlej bulion i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 70 minut.Źródło: Na żywo