Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4194
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 350
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3684
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4194
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 350
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3684
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Składniki
Mięso rozbij i skrop sokiem z cytryny. Warzywa pokrój i obsmaż na maśle. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką, jajkiem, posiekanymi migdałami, ziołami i natką pietruszki. Przypraw gałką muszkatołową, skórką cytrynową, solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa rozsmaruj farsz.
Zwiń mięso w rulon i zwiąż nitką. Dno brytfanny wyłóż plastrami słoniny i ułóż roladę. Wyłóż warzywa, wlej bulion i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 70 minut.Źródło: Na żywo