Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada indycza z farszem z cebuli"
Zdradzę wam przepis na chyba najbardziej czekoladowe Brownie, jakie widziałem...
Odsłon: 13263
Brownie to ostatnio bardzo popularny deser, jednak często nie mamy czasu albo...
Odsłon: 414
Pyszne, szybkie, a w dodatku strasznie proste w przygotowaniu
Odsłon: 590
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 327
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3422
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1259
Smaczna i pożywna sałatka z rukolą, białą fasolą , kaszą i warzywami idealna...
Odsłon: 300
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 319
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 327
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3422
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1259
Smaczna i pożywna sałatka z rukolą, białą fasolą , kaszą i warzywami idealna...
Odsłon: 300
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 319
Składniki
ok. 75 minut.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Wrzucić na łyżkę rozgrzanego oleju, smażyć 5 minut, odłożyć do wystudzenia. Tymianek opłukać, osuszyć, 1 gałązkę odłożyć do dekoracji. Od reszty gałązek oderwać listki i posiekać je.
Mięso opłukać, osuszyć, rozciąć na duży płat. Poprószyć solą i pieprzem. Przykryć plasterkami boczku. Rozłożyć podduszoną cebulę i posypać posiekanym tymiankiem. Płat mięsa zwinąć w roladę. Obwiązać mocną bawełnianą nicią.
W brytfannie lub na dużej, głębokiej patelni rozgrzać resztę oleju. Obsmażyć na nim ze wszystkich stron roladę. Potem zmniejszyć ogień i dusić mięso pod przykryciem jeszcze 45 minut. Miód wymieszać z sosem cumberland. Posmarować wierzch rolady ok. 10 minut przed końcem duszenia. Gotowe mięso zawinąć w folię aluminiową i tak trzymać ok. 10 minut. Potem przełożyć na półmisek. Udekorować odłożoną gałązką tymianku, plasterkami pomarańczy i roszponką.
Cumberland (czasem nazywany sosem oksfordzkim) – zimny sos na bazie galaretki z czerwonej porzeczki albo borówki brusznicy, czerwonego wina, soku z pomarańczy i pomarańczowej skórki.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Dania główne
Dania główne
KIEŁBASA " JEŻYK "
Dania główne
Leczo warzywne
Dania główne
Żeberka w młodej kapuście z czerwonymi ziemniakami
Dania główne
Pieczona pieczeń z farszu do gołąbków
KIEŁBASA " JEŻYK "
Dziś podam wam prosty a zarazem szybki obiad jak to na Smaker.pl jeden mnie s...
Odsłon: 38
Leczo warzywne
Doskonałe na obiad
Odsłon: 82