Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada jagnięca na warzywach"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 46
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 46
Składniki
ok. 90 minut
Szalotki obrać. Cukinie umyć, odciąć końce, resztę pokroić na kawałeczki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Rozmaryn opłukać, osuszyć, odłożyć nieco do dekoracji, od reszty gałązek oderwać igiełki, posiekać. Cukinię i szalotki wymieszać z 2 łyżkami oliwy, posiekanym rozmarynem, doprawić solą i pieprzem.
Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć z obu stron czosnkiem oraz solą i pieprzem. Posmarować pesto. Zwinąć w roladę, obwiązać mocną bawełnianą nitką. W brytfance rozgrzać pozostałą łyżkę oliwy, zrumienić na niej mięso ze wszystkich stron. Obłożyć je cukinią i szalotkami. Podlać bulionem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Pomidorki koktajlowe dodać do rolady 30 minut przed końcem pieczenia.
Kluseczki ziemniaczane ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekane listki szałwii oraz ugotowane i dobrze odsączone na sicie kluseczki. Chwilę razem podsmażyć. Pieczeń wyłożyć na półmisek. Obłożyć warzywami z brytfanki. Podawać z kluseczkami podsmażonymi na maśle szałwiowym. Danie udekorować rozmarynem.Źródło: Życie na gorąco