Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada jagnięca na warzywach"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1524
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1365
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1524
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1365
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1158
Składniki
ok. 90 minut
Szalotki obrać. Cukinie umyć, odciąć końce, resztę pokroić na kawałeczki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Rozmaryn opłukać, osuszyć, odłożyć nieco do dekoracji, od reszty gałązek oderwać igiełki, posiekać. Cukinię i szalotki wymieszać z 2 łyżkami oliwy, posiekanym rozmarynem, doprawić solą i pieprzem.
Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć z obu stron czosnkiem oraz solą i pieprzem. Posmarować pesto. Zwinąć w roladę, obwiązać mocną bawełnianą nitką. W brytfance rozgrzać pozostałą łyżkę oliwy, zrumienić na niej mięso ze wszystkich stron. Obłożyć je cukinią i szalotkami. Podlać bulionem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Pomidorki koktajlowe dodać do rolady 30 minut przed końcem pieczenia.
Kluseczki ziemniaczane ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekane listki szałwii oraz ugotowane i dobrze odsączone na sicie kluseczki. Chwilę razem podsmażyć. Pieczeń wyłożyć na półmisek. Obłożyć warzywami z brytfanki. Podawać z kluseczkami podsmażonymi na maśle szałwiowym. Danie udekorować rozmarynem.Źródło: Życie na gorąco