Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z kolorową posypką"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1035
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104859
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1035
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104859
Składniki
Migdały oraz orzeszki posiekaj a następnie podpraż na mocno rozgrzanej, suchej teflonowej patelni. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Do miski włóż ser, wlej wystudzoną żelatynę, dokładnie wymieszaj by nie było grudek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce, by masa serowa lekko stężała.
Migdały, orzeszki piniowe, szczypiorek oraz paprykę dokładnie wymieszaj. Rozłóż na arkuszu folii aluminiowej. Na środku rozłóż masę serową. Pomagając sobie folią, zwiń, formując roladę. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Tuż przed podaniem rozwiń z folii i pokrój w plastry.
Rada: Do serka można dodać 2 łyżeczki chrzanu.Źródło: Świat i Ludzie