Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z kolorową posypką"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 39
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1460
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 292
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3245
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 420
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 39
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1460
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 292
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3245
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 420
Składniki
Migdały oraz orzeszki posiekaj a następnie podpraż na mocno rozgrzanej, suchej teflonowej patelni. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Do miski włóż ser, wlej wystudzoną żelatynę, dokładnie wymieszaj by nie było grudek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce, by masa serowa lekko stężała.
Migdały, orzeszki piniowe, szczypiorek oraz paprykę dokładnie wymieszaj. Rozłóż na arkuszu folii aluminiowej. Na środku rozłóż masę serową. Pomagając sobie folią, zwiń, formując roladę. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Tuż przed podaniem rozwiń z folii i pokrój w plastry.
Rada: Do serka można dodać 2 łyżeczki chrzanu.Źródło: Świat i Ludzie