Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z kolorową posypką"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1291
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1291
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Migdały oraz orzeszki posiekaj a następnie podpraż na mocno rozgrzanej, suchej teflonowej patelni. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Do miski włóż ser, wlej wystudzoną żelatynę, dokładnie wymieszaj by nie było grudek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce, by masa serowa lekko stężała.
Migdały, orzeszki piniowe, szczypiorek oraz paprykę dokładnie wymieszaj. Rozłóż na arkuszu folii aluminiowej. Na środku rozłóż masę serową. Pomagając sobie folią, zwiń, formując roladę. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Tuż przed podaniem rozwiń z folii i pokrój w plastry.
Rada: Do serka można dodać 2 łyżeczki chrzanu.Źródło: Świat i Ludzie