Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka"
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 268
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1606
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 598
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 268
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1606
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 598
Składniki
Piersi z indyka doprawić i rozbić tak, aby można było zwinąć rulon. Pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie, odlać powstały sos z częścią pieczarek. Resztę doprawić, dodać surowe jajka i lekko podsmażyć.
Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, związać. Tak powstałą roladę zawinąć w folię aluminiową, położyć na blaszkę, podlać olejem i upiec. Przestudzone mięso pokroić.
Pozostałą część pieczarek, śmietanę i mąkę zagotować i zrobić sos. Roladę podawać podgrzaną, polaną sosem.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „173 specjały siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień