Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z karczku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Karczek rozciąć na całej długości, rozłożyć i rozbić na grubość 1 cm. Posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić i zeszklić. Na rozbity płat karczku równomiernie rozsmarować musztardę, rozłożyć suchy ryż, cebulę i listki szpinaku. 2. Zwinąć w rulon, obwiązać bawełnianą nicią, skropić oliwą i zawinąć w folię aluminiową. 3. Piec w piekarniku przez około 2 i 1/2 godziny w temp. 180°C. Pokroić w plastry.
CZAS: około 3 godzin
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień