Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z mięsem i szpinakiem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3594
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3594
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Do miski przełóż mięso mielone, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Wbij jajko, dosyp paprykę, sól i pieprz. Wymieszaj i wstaw do lodówki.
Na suchej patelni odparuj szpinak. Dołóż posiekany czosnek i przypraw całość gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź.
Mięso rozłóż na papierze do pieczenia. Uformuj prostokąt o grubości 2 cm. Rozsmaruj na nim szpinak, umieść osączone pomidory i pokrojony w kostkę ser. Zwiń roladę.
Przełóż potrawę do naczynia żaroodpornego i piecz 50 minut w temp. 180°C.
Gotową roladę pokrój w plastry. Udekoruj ją pomidorkami i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax