Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z mięsem i szpinakiem"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4539
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424318
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4539
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424318
Składniki
Do miski przełóż mięso mielone, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Wbij jajko, dosyp paprykę, sól i pieprz. Wymieszaj i wstaw do lodówki.
Na suchej patelni odparuj szpinak. Dołóż posiekany czosnek i przypraw całość gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź.
Mięso rozłóż na papierze do pieczenia. Uformuj prostokąt o grubości 2 cm. Rozsmaruj na nim szpinak, umieść osączone pomidory i pokrojony w kostkę ser. Zwiń roladę.
Przełóż potrawę do naczynia żaroodpornego i piecz 50 minut w temp. 180°C.
Gotową roladę pokrój w plastry. Udekoruj ją pomidorkami i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax