Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z mięsem i szpinakiem

Rolada z mięsem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Rolada z mięsem i szpinakiem"

Składniki

  • 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego)
  • jajko
  • kajzerka
  • mała cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • mielona papryka ostra
  • 6 pomidorów suszonych w zalewie
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 15 dag sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz. Dekoracja:
  • pomidorki koktajlowe
  • bazylia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z mięsem i szpinakiem

Przygotowanie

  1. Do miski przełóż mięso mielone, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Wbij jajko, dosyp paprykę, sól i pieprz. Wymieszaj i wstaw do lodówki.

  2. Na suchej patelni odparuj szpinak. Dołóż posiekany czosnek i przypraw całość gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź.

  3. Mięso rozłóż na papierze do pieczenia. Uformuj prostokąt o grubości 2 cm. Rozsmaruj na nim szpinak, umieść osączone pomidory i pokrojony w kostkę ser. Zwiń roladę.

  4. Przełóż potrawę do naczynia żaroodpornego i piecz 50 minut w temp. 180°C.

  5. Gotową roladę pokrój w plastry. Udekoruj ją pomidorkami i listkami bazylii.

  6. Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń