Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z mięsem i szpinakiem"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40634
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40634
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Składniki
Do miski przełóż mięso mielone, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Wbij jajko, dosyp paprykę, sól i pieprz. Wymieszaj i wstaw do lodówki.
Na suchej patelni odparuj szpinak. Dołóż posiekany czosnek i przypraw całość gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź.
Mięso rozłóż na papierze do pieczenia. Uformuj prostokąt o grubości 2 cm. Rozsmaruj na nim szpinak, umieść osączone pomidory i pokrojony w kostkę ser. Zwiń roladę.
Przełóż potrawę do naczynia żaroodpornego i piecz 50 minut w temp. 180°C.
Gotową roladę pokrój w plastry. Udekoruj ją pomidorkami i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax