Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z udźca indyka"
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 585
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1301
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 585
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1301
Składniki
Mięso (bez kości) umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij tak, aby powstał duży płat. Ułóż go skórką do dołu, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Natrzyj solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryj i włóż do lodówki na 30 minut.
W tym czasie obierz i poszatkuj cebulę. Przesmaż ją na odrobinie oleju. Migdały posiekaj w słupki. Dodaj do cebuli. Całość smaż razem jeszcze 2-3 minuty. Zdejmij z ognia. Powstałą mieszankę dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Na płacie mięsa rozłóż farsz, zwiń formując roladę. Zwiąż ją nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Oprósz z wierzchu wędzoną papryką. Włóż mięso do rękawa do pieczenia lub żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem. Piecz 70-90 minut w temperaturze 180 st. 30 minut przed końcem pieczenia rozerwij rękaw (lub odkryj naczynie), aby rolada się przyrumieniła.Źródło: Świat kobiety