Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada ze szpinakiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso przełóż do miski. Jedną cebulę obierz i drobno poszatkuj lub zetrzyj na tarce, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dodaj około 1/4 szklanki mleka oraz 2-3 łyżki bułki tartej. Masę starannie wyrób. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Szpinak przepłucz pod bieżącą wodą, nie osączaj. Drugą cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj mokry szpinak. Duś całość 3-4 minuty.
Masę szpinakową zdejmij z ognia. Dodaj pokruszony ser feta. Całość starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Przygotowaną masę mięsną rozłóż na prostokątnym kawałku pergaminu. Rozwałkuj na placek. Posmaruj go szpinakowym farszem. Zwijaj za pomocą papieru, formując roladę.
Roladę ułóż w podłużnej formie. Podlej 1-2 łyżkami wody. Piecz 45 min w 200 st.
czas ok. 60 min; porcja – 270 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety