Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada ze szpinakiem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1413
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458557
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1692
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1413
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458557
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1692
Składniki
Mięso przełóż do miski. Jedną cebulę obierz i drobno poszatkuj lub zetrzyj na tarce, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dodaj około 1/4 szklanki mleka oraz 2-3 łyżki bułki tartej. Masę starannie wyrób. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Szpinak przepłucz pod bieżącą wodą, nie osączaj. Drugą cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj mokry szpinak. Duś całość 3-4 minuty.
Masę szpinakową zdejmij z ognia. Dodaj pokruszony ser feta. Całość starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Przygotowaną masę mięsną rozłóż na prostokątnym kawałku pergaminu. Rozwałkuj na placek. Posmaruj go szpinakowym farszem. Zwijaj za pomocą papieru, formując roladę.
Roladę ułóż w podłużnej formie. Podlej 1-2 łyżkami wody. Piecz 45 min w 200 st.
czas ok. 60 min; porcja – 270 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety