Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada ze szpinakiem

Rolada ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Rolada ze szpinakiem"

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 małe cebule
  • 1 jajko
  • mleko
  • bułka tarta
  • 50 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 5 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Mięso przełóż do miski. Jedną cebulę obierz i drobno poszatkuj lub zetrzyj na tarce, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dodaj około 1/4 szklanki mleka oraz 2-3 łyżki bułki tartej. Masę starannie wyrób. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. Szpinak przepłucz pod bieżącą wodą, nie osączaj. Drugą cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj mokry szpinak. Duś całość 3-4 minuty.

  3. Masę szpinakową zdejmij z ognia. Dodaj pokruszony ser feta. Całość starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

  4. Przygotowaną masę mięsną rozłóż na prostokątnym kawałku pergaminu. Rozwałkuj na placek. Posmaruj go szpinakowym farszem. Zwijaj za pomocą papieru, formując roladę.

  5. Roladę ułóż w podłużnej formie. Podlej 1-2 łyżkami wody. Piecz 45 min w 200 st.

  6. czas ok. 60 min; porcja – 270 kcal, cena 2,20 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń