Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki czosnkowo-pietruszkowe"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
25 min • Porcja 215 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5-6 porcji
Schab cienko rozklepuję, oprószam solą i pieprzem. Drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek przeciśnięty przez praskę mieszam z majonezem i smaruję plastry schabu. Zwijam ciasne roladki, delikatnie zawijając brzegi do środka, aby farsz nie wypłynął.
Roladki panieruję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Pod koniec zmniejszam ogień, a patelnię na kilka minut przykrywam, by roladki doszły w środku.
Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie