Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki czosnkowo-pietruszkowe"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4946
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13370
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7509
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4946
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13370
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7509
Składniki
25 min • Porcja 215 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5-6 porcji
Schab cienko rozklepuję, oprószam solą i pieprzem. Drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek przeciśnięty przez praskę mieszam z majonezem i smaruję plastry schabu. Zwijam ciasne roladki, delikatnie zawijając brzegi do środka, aby farsz nie wypłynął.
Roladki panieruję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Pod koniec zmniejszam ogień, a patelnię na kilka minut przykrywam, by roladki doszły w środku.
Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie