Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki czosnkowo-pietruszkowe"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 528
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 528
Składniki
25 min • Porcja 215 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5-6 porcji
Schab cienko rozklepuję, oprószam solą i pieprzem. Drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek przeciśnięty przez praskę mieszam z majonezem i smaruję plastry schabu. Zwijam ciasne roladki, delikatnie zawijając brzegi do środka, aby farsz nie wypłynął.
Roladki panieruję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Pod koniec zmniejszam ogień, a patelnię na kilka minut przykrywam, by roladki doszły w środku.
Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie