Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe to proste i smaczne danie.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Piersi kurczaka myjemy następnie lekko obsuszamy, przekrawamy kardą na pół i delikatnie rozbijamy jak kotlet.Ubite kotleciki doprwiamy pieprzem solą oraz odrobiną vegety i układamy na karzdą z nich plaster boczku , pokrojony ser w słupki (z 1 plstra powinny wyjść 4 słupki),następnie pokrojoną w paski paprykę , ogórek. Wszystko ładnie zwijamy .Tak zwinięte roladki obtaczamy w Jajku doprawionym pieprzem i solą a potem w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu ,najlepiej oleju.Aż do momentu uzysknia złotego koloru .(gdy roldki damy już na tłuszcz powinny sie smażyć na średnim ogniu aby się nie przypaliły obracmy je w trakcie smzenia).ŻYCZE SMACZNEGO!