Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna alternatywa dla schabu ze śliwką
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2282
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1388
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2133
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2282
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1388
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2133
Składniki
Filety lekko rozbijamy, kroimy na paski i obtaczamy w ziołach, chilli i przyprawach.
Odsączone brzoskwinie rozgniatamy widelcem i wsypujemy kilka szczypt pieprzu cayenne.
Brzoskwiniami smarujemy paski filetów i zwijamy je w roladki, spinamy wykałaczkami.
Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy odrobiną oliwy z oliwek, zapiekamy w piekarniku.