Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki drobiowe ze szparagami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Piersi kurczaka umyj, pokrój na trzy części i lekko rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i wstaw do lodówki.
W tym czasie przygotuj szparagi. Obierz je, odetnij twarde końce, umyj i ugotuj w wysokim wąskim garnku.
Ostudzone przekrój na pół i umieść po sześć sztuk na każdym kawałku mięsa. Zwiń je ciasno, owiń sznurkiem i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Obraną marchewkę zetrzyj na tarce, seler posiekaj i ułóż na sałacie razem z roladkami. Polej całość oliwą z octem i posyp ziołami.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax