Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki naleśnikowe z salami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8768
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8768
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
Mleko połącz z wodą. Jajka umyj, rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Mleko zmiksuj z żółtkami i dodawaną partiami mąką. Domieszaj parmezan, czosnek, cukier i pieprz. Białka ubij z resztą soli na pianę i delikatnie połącz z ciastem. Z ciasta usmaż na oleju naleśniki.
Korniszonki zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Lekko odciśnij. Sałatę umyj i osusz. Porwij na małe kawałki. Na każdy naleśnik nałóż po kilka plasterków salami, posmaruj je keczupem, rozłóż korniszonki i sałatę. Zwiń w ciasne ruloniki. Trzymaj w nagrzanym piekarniku.
Każdy zwinięty naleśnik pokrój na centymetrowe talarki. Podawaj z porcją frytek i ostrym keczupem.
Inny smak
Naleśniki możesz też zrobić z mąki gryczanej. Ostrożnie je smaż, bo lubią się przypalić!Źródło: Naj