Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki serowe z szynką"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 171
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15551
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 171
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15551
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
Jaja gotujemy na twardo. Kiedy ostygną, kroimy z szynką w drobną kostkę. Do miski przekładamy pieczarki, szynkę, jaja, dodajemy natkę pietruszki, majonez, doprawiamy i dokładnie mieszamy, aby się połączyły. Wstawiamy do lodówki.
Ser w kawałku wkładamy do gorącej wody na ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy i jeszcze ciepły szybko rozwałkowujemy na placek o grubości 5 mm. Przekładamy na niego schłodzony farsz i ciasno rolujemy. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, żeby ser z farszem dobrze stężały.
Roladę wyjmujemy z folii, kroimy w grube plastry i w każdy wbijamy wykałaczkę, żeby łatwiej było po nie sięgać. Układamy na półmisku i dekorujemy np. gałązkami natki pietruszki.Źródło: Rewia