Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki serowe z szynką"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1206
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4858
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1520
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1206
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4858
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1520
Składniki
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
Jaja gotujemy na twardo. Kiedy ostygną, kroimy z szynką w drobną kostkę. Do miski przekładamy pieczarki, szynkę, jaja, dodajemy natkę pietruszki, majonez, doprawiamy i dokładnie mieszamy, aby się połączyły. Wstawiamy do lodówki.
Ser w kawałku wkładamy do gorącej wody na ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy i jeszcze ciepły szybko rozwałkowujemy na placek o grubości 5 mm. Przekładamy na niego schłodzony farsz i ciasno rolujemy. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, żeby ser z farszem dobrze stężały.
Roladę wyjmujemy z folii, kroimy w grube plastry i w każdy wbijamy wykałaczkę, żeby łatwiej było po nie sięgać. Układamy na półmisku i dekorujemy np. gałązkami natki pietruszki.Źródło: Rewia