Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki serowe z szynką"
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1986
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1986
Składniki
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
Jaja gotujemy na twardo. Kiedy ostygną, kroimy z szynką w drobną kostkę. Do miski przekładamy pieczarki, szynkę, jaja, dodajemy natkę pietruszki, majonez, doprawiamy i dokładnie mieszamy, aby się połączyły. Wstawiamy do lodówki.
Ser w kawałku wkładamy do gorącej wody na ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy i jeszcze ciepły szybko rozwałkowujemy na placek o grubości 5 mm. Przekładamy na niego schłodzony farsz i ciasno rolujemy. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, żeby ser z farszem dobrze stężały.
Roladę wyjmujemy z folii, kroimy w grube plastry i w każdy wbijamy wykałaczkę, żeby łatwiej było po nie sięgać. Układamy na półmisku i dekorujemy np. gałązkami natki pietruszki.Źródło: Rewia