Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki serowe z szynką"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35637
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1187
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35637
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1187
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
Składniki
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
Jaja gotujemy na twardo. Kiedy ostygną, kroimy z szynką w drobną kostkę. Do miski przekładamy pieczarki, szynkę, jaja, dodajemy natkę pietruszki, majonez, doprawiamy i dokładnie mieszamy, aby się połączyły. Wstawiamy do lodówki.
Ser w kawałku wkładamy do gorącej wody na ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy i jeszcze ciepły szybko rozwałkowujemy na placek o grubości 5 mm. Przekładamy na niego schłodzony farsz i ciasno rolujemy. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, żeby ser z farszem dobrze stężały.
Roladę wyjmujemy z folii, kroimy w grube plastry i w każdy wbijamy wykałaczkę, żeby łatwiej było po nie sięgać. Układamy na półmisku i dekorujemy np. gałązkami natki pietruszki.Źródło: Rewia