Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wieprzowe"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Umyte mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Pistacje drobno posiekaj. Listki bazylii opłucz, osusz, posiekaj. Do miski włóż serek, dodaj posiekane pistacje, listki bazylii, starty ser i skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Plastry mięsa posmaruj masą serową, zwiń formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż roladki na rumiano z każdej strony.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, włóż przesmażone roladki. Zmniejsz ogień, duś 30-40 min.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby sos był zbyt rzadki możesz go zagęścić mąką.Źródło: Świat i Ludzie