Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wieprzowe"
Umyte mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Pistacje drobno posiekaj. Listki bazylii opłucz, osusz, posiekaj. Do miski włóż serek, dodaj posiekane pistacje, listki bazylii, starty ser i skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Plastry mięsa posmaruj masą serową, zwiń formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż roladki na rumiano z każdej strony.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, włóż przesmażone roladki. Zmniejsz ogień, duś 30-40 min.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby sos był zbyt rzadki możesz go zagęścić mąką.Źródło: Świat i Ludzie
Roladki z mięsa wieprzowego nadziewane pieczarkami, marchewką i kiszonym ogór...
Odsłon: 702
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 23
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5399
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 29
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2595
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 23
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5399
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 29
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2595
Składniki
Umyte mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Pistacje drobno posiekaj. Listki bazylii opłucz, osusz, posiekaj. Do miski włóż serek, dodaj posiekane pistacje, listki bazylii, starty ser i skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Plastry mięsa posmaruj masą serową, zwiń formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż roladki na rumiano z każdej strony.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, włóż przesmażone roladki. Zmniejsz ogień, duś 30-40 min.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby sos był zbyt rzadki możesz go zagęścić mąką.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 800
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 62