Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wieprzowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Umyte mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Pistacje drobno posiekaj. Listki bazylii opłucz, osusz, posiekaj. Do miski włóż serek, dodaj posiekane pistacje, listki bazylii, starty ser i skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Plastry mięsa posmaruj masą serową, zwiń formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż roladki na rumiano z każdej strony.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, włóż przesmażone roladki. Zmniejsz ogień, duś 30-40 min.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby sos był zbyt rzadki możesz go zagęścić mąką.Źródło: Świat i Ludzie