Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wieprzowe"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Składniki
Umyte mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Pistacje drobno posiekaj. Listki bazylii opłucz, osusz, posiekaj. Do miski włóż serek, dodaj posiekane pistacje, listki bazylii, starty ser i skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Plastry mięsa posmaruj masą serową, zwiń formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż roladki na rumiano z każdej strony.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, włóż przesmażone roladki. Zmniejsz ogień, duś 30-40 min.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby sos był zbyt rzadki możesz go zagęścić mąką.Źródło: Świat i Ludzie