Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6694

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe"

Składniki

  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 listki laurowe
  • 5 jagód jałowca
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • spora szczypta suszonych płatków chili
  • 80 dag małych ziemniaków
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 8 sznycli wieprzowych
  • 2 pomidory
  • 1-2 łyżki ciemnej zasmażki błyskawicznej
  • 1-2 łyżki smalcu
  • 5 dag śmietany kremówki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe

Przygotowanie

  1. Natkę posiekać, jagody jałowca utłuc w moździerzu, liście laurowe pokruszyć. Wymieszać z kapustą i płatkami chili. Odstawić na noc.

  2. Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonym wrzątku. Odcedzić, pokroić na połówki, a tuż przed podaniem podsmażyć na oleju (maśle). Pomidory pokroić na cząstki i oczyścić z pestek.

  3. Sznycle rozbić. Na każdym płacie mięsa położyć łyżkę kapusty z przyprawami. Ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami.

  4. Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Oprószyć solą i pieprzem. Do roladek dodać resztę kapusty i pomidory.

  5. Podlać szklanką wody. Przykryć i dusić ok. 15 minut.

  6. Gotowe roladki wyjąć, a kapustę wymieszać z zasmażką i śmietaną (ewentualnie jeszcze przyprawić).

  7. Zagotować. Roladki podawać na kapuście w towarzystwie podsmażonych ziemniaczków.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń