Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki wieprzowe z pesto i marchewką"
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1671
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1671
Składniki
Mięso umyj, osusz. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i rozbij delikatnie tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki. Marchewki obierz, umyj, pokrój na ćwiartki. Wrzuć je do wrzącej osolonej wody, gotuj 10-15 min, dopóki nie zmiękną. Wystudź.
Każdy plaster schabu posmaruj pesto, ułóż na nim marchewki. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i obsmaż na rumiano. Przełóż od żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem. Piecz 35 min w temp. 180°C.
Szpinak umyj i osusz. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła z 1 łyżką oleju. Wrzuć posiekany czosnek oraz gałkę i mieszając smaż 1-2 min. Następnie dodaj liście szpinaku. Smaż 3-4 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. W rondelku roztop pozostałe masło. Wsyp mąkę i smaż, aż się lekko zezłoci, cały czas mieszając. Wlej ciepły bulion oraz mleko, mieszając podgrzewaj ok. 5 min.
Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na talerzach rozłóż szpinak oraz roladki. Polej sosem.
60 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie