Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki wieprzowe z pesto i marchewką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mięso umyj, osusz. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i rozbij delikatnie tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki. Marchewki obierz, umyj, pokrój na ćwiartki. Wrzuć je do wrzącej osolonej wody, gotuj 10-15 min, dopóki nie zmiękną. Wystudź.
Każdy plaster schabu posmaruj pesto, ułóż na nim marchewki. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i obsmaż na rumiano. Przełóż od żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem. Piecz 35 min w temp. 180°C.
Szpinak umyj i osusz. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła z 1 łyżką oleju. Wrzuć posiekany czosnek oraz gałkę i mieszając smaż 1-2 min. Następnie dodaj liście szpinaku. Smaż 3-4 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. W rondelku roztop pozostałe masło. Wsyp mąkę i smaż, aż się lekko zezłoci, cały czas mieszając. Wlej ciepły bulion oraz mleko, mieszając podgrzewaj ok. 5 min.
Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na talerzach rozłóż szpinak oraz roladki. Polej sosem.
60 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie