Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki wołowe"
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2636
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 274
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9548
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2636
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 274
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9548
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Składniki
Mięso rozbij. Boczek pokrój w plasterki, cebulę, kiełbasę w paski (możesz też grubo zmielić kiełbasę z cebulą i boczkiem). Przygotowane mięso oprósz pieprzem, solą, posmaruj musztardą, rozłóż na nim dodatki wraz z ogórkami, zwiń w roladki i zawiąż sznurkiem kuchennym.
Roladki obsmaż na oleju z każdej strony, następnie zalej bulionem, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i duś, aż będą miękkie. Sos zagęść mąką (do wody dodaj łyżkę mąki i roztrzep, a następnie wlej do sosu). Roladki podaj z kluskami śląskimi oraz modrą kapustą.Źródło: Świat kobiety