Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki wołowe"
Mięso rozbij. Boczek pokrój w plasterki, cebulę, kiełbasę w paski (możesz też grubo zmielić kiełbasę z cebulą i boczkiem). Przygotowane mięso oprósz pieprzem, solą, posmaruj musztardą, rozłóż na nim dodatki wraz z ogórkami, zwiń w roladki i zawiąż sznurkiem kuchennym.
Roladki obsmaż na oleju z każdej strony, następnie zalej bulionem, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i duś, aż będą miękkie. Sos zagęść mąką (do wody dodaj łyżkę mąki i roztrzep, a następnie wlej do sosu). Roladki podaj z kluskami śląskimi oraz modrą kapustą.Źródło: Świat kobiety
Soczyste roladki polane sosem śliwkowym są fajnym i smacznym pomysłem na ob...
Odsłon: 50057
Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.
Odsłon: 5185
Sponsorowane
Na polędwicę wołową sposobów jest kilka. My przygotujemy dziś pyszne roladki,...
Odsłon: 4488
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2484
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 11
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 121
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 48
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2484
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 11
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 121
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 48
Składniki
Mięso rozbij. Boczek pokrój w plasterki, cebulę, kiełbasę w paski (możesz też grubo zmielić kiełbasę z cebulą i boczkiem). Przygotowane mięso oprósz pieprzem, solą, posmaruj musztardą, rozłóż na nim dodatki wraz z ogórkami, zwiń w roladki i zawiąż sznurkiem kuchennym.
Roladki obsmaż na oleju z każdej strony, następnie zalej bulionem, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i duś, aż będą miękkie. Sos zagęść mąką (do wody dodaj łyżkę mąki i roztrzep, a następnie wlej do sosu). Roladki podaj z kluskami śląskimi oraz modrą kapustą.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Dania główne
Makrela z grilla z rabarbarem
Dania główne
Cevapici z pitą i warzywami
Zapiekanka gospodarska
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 7
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 13