Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki wołowe"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4301
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2587
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4301
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2587
Składniki
Mięso rozbij. Boczek pokrój w plasterki, cebulę, kiełbasę w paski (możesz też grubo zmielić kiełbasę z cebulą i boczkiem). Przygotowane mięso oprósz pieprzem, solą, posmaruj musztardą, rozłóż na nim dodatki wraz z ogórkami, zwiń w roladki i zawiąż sznurkiem kuchennym.
Roladki obsmaż na oleju z każdej strony, następnie zalej bulionem, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i duś, aż będą miękkie. Sos zagęść mąką (do wody dodaj łyżkę mąki i roztrzep, a następnie wlej do sosu). Roladki podaj z kluskami śląskimi oraz modrą kapustą.Źródło: Świat kobiety