Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mięsne pasuje do ziemniaków, kaszy, makaronu
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6932
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30379
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29153
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6932
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30379
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29153
Składniki
Szynkę pokroję na plastry ( kawałki nie nadające się na roladki odkładam - jutro zrobię bitki).
Mięso solę, pieprzę, pruszę ziołami prowansalskimi. Przyprawione mięso smaruję szpinakiem wymieszanym z suszonym czosnkiem
Na patelni podsmażam dwie drobno posiekane cebule. Roladki zawijam i spinam wykałaczką. Do rumianej cebulki wkładam roladki i podsmażam na brązowo.
Dorzucam marchewkę, odrobinę pora czy selera (to co mam w domu) i duszę do miękkości. Cebula rozpada się zagęszczając sos - jeżeli nie jest wystarczająco gęsty można go zaprawić mąką - najlepiej razową. Na koniec dodaję duuuużo koperku (jeśli jest świeży).
Tym razem roladki podałem z kaszą lecz równie dobrze można użyć ziemniaków. Surówkę zawsze robię z tego co mam świeże - słoików używam wyłączne poza sezonem