Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mięsne pasuje do ziemniaków, kaszy, makaronu
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Szynkę pokroję na plastry ( kawałki nie nadające się na roladki odkładam - jutro zrobię bitki).
Mięso solę, pieprzę, pruszę ziołami prowansalskimi. Przyprawione mięso smaruję szpinakiem wymieszanym z suszonym czosnkiem
Na patelni podsmażam dwie drobno posiekane cebule. Roladki zawijam i spinam wykałaczką. Do rumianej cebulki wkładam roladki i podsmażam na brązowo.
Dorzucam marchewkę, odrobinę pora czy selera (to co mam w domu) i duszę do miękkości. Cebula rozpada się zagęszczając sos - jeżeli nie jest wystarczająco gęsty można go zaprawić mąką - najlepiej razową. Na koniec dodaję duuuużo koperku (jeśli jest świeży).
Tym razem roladki podałem z kaszą lecz równie dobrze można użyć ziemniaków. Surówkę zawsze robię z tego co mam świeże - słoików używam wyłączne poza sezonem