Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mięsne pasuje do ziemniaków, kaszy, makaronu
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21579
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 322
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 434
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21579
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 322
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 434
Składniki
Szynkę pokroję na plastry ( kawałki nie nadające się na roladki odkładam - jutro zrobię bitki).
Mięso solę, pieprzę, pruszę ziołami prowansalskimi. Przyprawione mięso smaruję szpinakiem wymieszanym z suszonym czosnkiem
Na patelni podsmażam dwie drobno posiekane cebule. Roladki zawijam i spinam wykałaczką. Do rumianej cebulki wkładam roladki i podsmażam na brązowo.
Dorzucam marchewkę, odrobinę pora czy selera (to co mam w domu) i duszę do miękkości. Cebula rozpada się zagęszczając sos - jeżeli nie jest wystarczająco gęsty można go zaprawić mąką - najlepiej razową. Na koniec dodaję duuuużo koperku (jeśli jest świeży).
Tym razem roladki podałem z kaszą lecz równie dobrze można użyć ziemniaków. Surówkę zawsze robię z tego co mam świeże - słoików używam wyłączne poza sezonem