Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mięsne pasuje do ziemniaków, kaszy, makaronu
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1022
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14668
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1022
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14668
Składniki
Szynkę pokroję na plastry ( kawałki nie nadające się na roladki odkładam - jutro zrobię bitki).
Mięso solę, pieprzę, pruszę ziołami prowansalskimi. Przyprawione mięso smaruję szpinakiem wymieszanym z suszonym czosnkiem
Na patelni podsmażam dwie drobno posiekane cebule. Roladki zawijam i spinam wykałaczką. Do rumianej cebulki wkładam roladki i podsmażam na brązowo.
Dorzucam marchewkę, odrobinę pora czy selera (to co mam w domu) i duszę do miękkości. Cebula rozpada się zagęszczając sos - jeżeli nie jest wystarczająco gęsty można go zaprawić mąką - najlepiej razową. Na koniec dodaję duuuużo koperku (jeśli jest świeży).
Tym razem roladki podałem z kaszą lecz równie dobrze można użyć ziemniaków. Surówkę zawsze robię z tego co mam świeże - słoików używam wyłączne poza sezonem