Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki zapiekane z grzybami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso rozbij. Boczek pokrój na paseczki. Musztardę wymieszaj z przyprawami i posmaruj nią kotlety. Na każdym połóż kilka paseczków boczku i po łyżce kukurydzy. Zawiń zrazy, obwiąż nitką bawełnianą i obsmaż na oleju.
Suszone grzyby zalej 250 ml wrzątku na 20 min. Wyjmij z zalewy i pokrój na kawałki. Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, po chwili dodaj grzyby. Podsmażaj 5 minut. Zalej zalewą grzybową, wrzuć pokrojony czosnek i duś przez 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Rolki przełóż do brytfanki posmarowanej cienko olejem, zalej sosem. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj w 170°C przez 20 minut. Podawaj z bagietką, posypane natką pietruszki.
Przygotuj na zapas
Gotowe zrazy możesz zamrozić, najlepiej każdy w osobnym ściśle zamkniętym woreczku. Odgrzej je w gorącym sosie.Źródło: Naj