Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki zapiekane z grzybami"
Już czuć w powietrzu jesień. Na targu pojawiły się pierwsze grzyby. Piękne,...
Odsłon: 3049
Dzikie jedzenie zagościło ostatnio na naszym stole.
Odsłon: 2399
Składniki
Mięso rozbij. Boczek pokrój na paseczki. Musztardę wymieszaj z przyprawami i posmaruj nią kotlety. Na każdym połóż kilka paseczków boczku i po łyżce kukurydzy. Zawiń zrazy, obwiąż nitką bawełnianą i obsmaż na oleju.
Suszone grzyby zalej 250 ml wrzątku na 20 min. Wyjmij z zalewy i pokrój na kawałki. Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, po chwili dodaj grzyby. Podsmażaj 5 minut. Zalej zalewą grzybową, wrzuć pokrojony czosnek i duś przez 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Rolki przełóż do brytfanki posmarowanej cienko olejem, zalej sosem. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj w 170°C przez 20 minut. Podawaj z bagietką, posypane natką pietruszki.
Przygotuj na zapas
Gotowe zrazy możesz zamrozić, najlepiej każdy w osobnym ściśle zamkniętym woreczku. Odgrzej je w gorącym sosie.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z btatem
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Sałatka z btatem
Mnóstwo składników odżywczych na jednym talerzu i połączenie stęka wołowego z...
Odsłon: 27
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 127