Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze śledzi

Roladki ze śledzi

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 21

Sprawdzony przepis na "Roladki ze śledzi"

Składniki

  • 10 filetów śledziowych z marynaty
  • 400 ml mleka
  • 1 duży burak
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • koperek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki ze śledzi

Przygotowanie

  1. Śledzie osącz z marynaty, opłucz starannie pod bieżącą wodą i włóż do miski. Zalej je mlekiem i odstaw na 1-2 godziny do namoczenia. Po tym czasie wyjmij filety, ponownie opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.

  2. W międzyczasie burak wyszoruj, opłucz, włóż do garnka z osoloną wodą i ugotuj do miękkości. Po wyjęciu oraz ostudzeniu obierz ze skórki, a potem zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

  3. Startego buraka wymieszaj z łyżką oleju. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw na około 30 minut. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij.

  4. Jabłko umyj starannie, pozostaw ze skórką. Przekrój na ćwiartki, usuń gniazdo nasienne. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do buraczków razem z przesmażoną cebulą.

  5. Farsz rozłóż na filetach, zroluj. Gotowe roladki zepnij wykałaczkami. Skrop sokiem z cytryny, ozdób koperkiem.

  6. Czas ok. 65 min; porcja – 130 kcal, cena 1,20 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń