Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady po śląsku"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 131
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19565
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 131
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19565
Składniki
Ogórki pokroić w słupki, cebule w plastry. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty. Doprawić, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć cebulę, ogórek, boczek lub słoninę.
Zwinąć ciasno i związać bawełnianą nicią. Smażyć do zarumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, następnie zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem około godziny. Gdy rolady będą już miękkie, usunąć nici. Powstały sos doprawić do smaku i zagęścić niewielką ilością mąki. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień