Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady po śląsku"
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 315
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 243
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 61
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 274
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 315
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 243
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 61
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 274
Składniki
Ogórki pokroić w słupki, cebule w plastry. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty. Doprawić, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć cebulę, ogórek, boczek lub słoninę.
Zwinąć ciasno i związać bawełnianą nicią. Smażyć do zarumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, następnie zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem około godziny. Gdy rolady będą już miękkie, usunąć nici. Powstały sos doprawić do smaku i zagęścić niewielką ilością mąki. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień