Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady po śląsku"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5448
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5448
Składniki
Ogórki pokroić w słupki, cebule w plastry. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty. Doprawić, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć cebulę, ogórek, boczek lub słoninę.
Zwinąć ciasno i związać bawełnianą nicią. Smażyć do zarumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, następnie zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem około godziny. Gdy rolady będą już miękkie, usunąć nici. Powstały sos doprawić do smaku i zagęścić niewielką ilością mąki. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień