Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie obiadowe.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 333
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 333
Składniki
Karczek pokroić w grube plastry i rozbić tłuczkiem na ok.0,5cm. Kiszoną kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. Pokrojoną cebulę posolić i popieprzyć, smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, a gdy się zeszkli dodać boczek. Całość przyrumienić. następnie wymieszać z kiszoną kapustą.
Karczek delikatnie przyprawić solą i pieprzem z jednej strony. Nakładać wcześniej przygotowany farsz na nie przyprawioną stronę karczku i zawijać w roladki. Tak przygotowane mięso odłożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Rolady dusić pod przykryciem ok.1 godzinę 15 minut. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO!