Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie obiadowe.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1778
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14321
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19450
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1778
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14321
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19450
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13134
Składniki
Karczek pokroić w grube plastry i rozbić tłuczkiem na ok.0,5cm. Kiszoną kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. Pokrojoną cebulę posolić i popieprzyć, smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, a gdy się zeszkli dodać boczek. Całość przyrumienić. następnie wymieszać z kiszoną kapustą.
Karczek delikatnie przyprawić solą i pieprzem z jednej strony. Nakładać wcześniej przygotowany farsz na nie przyprawioną stronę karczku i zawijać w roladki. Tak przygotowane mięso odłożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Rolady dusić pod przykryciem ok.1 godzinę 15 minut. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO!