Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie obiadowe.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Karczek pokroić w grube plastry i rozbić tłuczkiem na ok.0,5cm. Kiszoną kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. Pokrojoną cebulę posolić i popieprzyć, smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, a gdy się zeszkli dodać boczek. Całość przyrumienić. następnie wymieszać z kiszoną kapustą.
Karczek delikatnie przyprawić solą i pieprzem z jednej strony. Nakładać wcześniej przygotowany farsz na nie przyprawioną stronę karczku i zawijać w roladki. Tak przygotowane mięso odłożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Rolady dusić pod przykryciem ok.1 godzinę 15 minut. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO!