Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie obiadowe.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Składniki
Karczek pokroić w grube plastry i rozbić tłuczkiem na ok.0,5cm. Kiszoną kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. Pokrojoną cebulę posolić i popieprzyć, smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, a gdy się zeszkli dodać boczek. Całość przyrumienić. następnie wymieszać z kiszoną kapustą.
Karczek delikatnie przyprawić solą i pieprzem z jednej strony. Nakładać wcześniej przygotowany farsz na nie przyprawioną stronę karczku i zawijać w roladki. Tak przygotowane mięso odłożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Rolady dusić pod przykryciem ok.1 godzinę 15 minut. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO!