Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny rosołek o zlocistym kolorze.
Zaczynamy od dokladnego umycia skrzydelek.
Wrzucamy je do garnka i zalewamy 2 litrami zimnej wody.Dodajemy do garnka ziele angielskie,lisc laurowy,jedna lyzeczke ziarenek smaku i szczypte soli i pieprzu.
Pluczemy por,obieramy marchewke i pietruszke i kroimy je w slupki,seler kroimy na sredniej grubosci kostke,a czosnek przekrajamy na pol-plastry cebuli opiekamy na patelni bez tluszczu i wrzucamy to wszystko do garnka razem z 2 kostkami rosolowymi.
Gotujemy rosolek przez 45 minut na malym ogniu-podczas gotowania moze pojawic sie na wierzchu szumowina,wiec trzeba ja zebrac.
Podajemy rosolek z makaronem nitki lub innym-jak kto woli i posypujemy natka pietruszki..
Babciny rosół to obowiązkowa zupa na niedzielny obiad, a także z okazji świąt...
Odsłon: 4838
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1767
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 131
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32517
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3560
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1767
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 131
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32517
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3560
Składniki
Zaczynamy od dokladnego umycia skrzydelek.
Wrzucamy je do garnka i zalewamy 2 litrami zimnej wody.Dodajemy do garnka ziele angielskie,lisc laurowy,jedna lyzeczke ziarenek smaku i szczypte soli i pieprzu.
Pluczemy por,obieramy marchewke i pietruszke i kroimy je w slupki,seler kroimy na sredniej grubosci kostke,a czosnek przekrajamy na pol-plastry cebuli opiekamy na patelni bez tluszczu i wrzucamy to wszystko do garnka razem z 2 kostkami rosolowymi.
Gotujemy rosolek przez 45 minut na malym ogniu-podczas gotowania moze pojawic sie na wierzchu szumowina,wiec trzeba ja zebrac.
Podajemy rosolek z makaronem nitki lub innym-jak kto woli i posypujemy natka pietruszki..
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie
Dania główne
Duszony udziec z indyka
Dania główne
Zapiekanka ryżowa z cukinią
Dania główne
Pieczony schab
Schab w sosie
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 115
Duszony udziec z indyka
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 119