Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6543
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6543
Składniki
Zaczynamy od dokladnego umycia skrzydelek.
Wrzucamy je do garnka i zalewamy 2 litrami zimnej wody.Dodajemy do garnka ziele angielskie,lisc laurowy,jedna lyzeczke ziarenek smaku i szczypte soli i pieprzu.
Pluczemy por,obieramy marchewke i pietruszke i kroimy je w slupki,seler kroimy na sredniej grubosci kostke,a czosnek przekrajamy na pol-plastry cebuli opiekamy na patelni bez tluszczu i wrzucamy to wszystko do garnka razem z 2 kostkami rosolowymi.
Gotujemy rosolek przez 45 minut na malym ogniu-podczas gotowania moze pojawic sie na wierzchu szumowina,wiec trzeba ja zebrac.
Podajemy rosolek z makaronem nitki lub innym-jak kto woli i posypujemy natka pietruszki..