Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 365
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3230
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 682
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 365
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3230
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 682
Składniki
Zaczynamy od dokladnego umycia skrzydelek.
Wrzucamy je do garnka i zalewamy 2 litrami zimnej wody.Dodajemy do garnka ziele angielskie,lisc laurowy,jedna lyzeczke ziarenek smaku i szczypte soli i pieprzu.
Pluczemy por,obieramy marchewke i pietruszke i kroimy je w slupki,seler kroimy na sredniej grubosci kostke,a czosnek przekrajamy na pol-plastry cebuli opiekamy na patelni bez tluszczu i wrzucamy to wszystko do garnka razem z 2 kostkami rosolowymi.
Gotujemy rosolek przez 45 minut na malym ogniu-podczas gotowania moze pojawic sie na wierzchu szumowina,wiec trzeba ja zebrac.
Podajemy rosolek z makaronem nitki lub innym-jak kto woli i posypujemy natka pietruszki..