Do góry

Dania główne Przepis na:

Rożki mięsne

Rożki mięsne

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 297

Dodano:

Odsłon: 24215

Szybkie rozwiązanie na obiad lub kolację na ciepło

Składniki

  • 1op.rożków do lodów-ok.10 szt.,0/5 kg mięsa mielonego(mieszanego)
  • ok.30dkg pieczarek,sól,pieprz,papryka,10 dkg żółtego sera (zetrzeć na średnim oczku) ,mąka,2jajka,
  • bułka tarta do panierki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mięso podsmażyć -rozdrobnić,dodać pieczarki pokrojone drobno i podduszone ,lekko przestudzić,dodać ser,paprykę,pieprz i trochę soli. Nakładać farsz do rożków i panierować w mące,jajku,bułce tartej.Smażyć w głębokim i mocno rozgrzanym tłuszczu.Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierze ręcznikowym .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń