Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w czosnku jest bardzo aromatyczna, ale i delikatna w smaku, gdyż smażony czosnek traci nieco swoją ostrość. Obowiązkowa pozycja na moim świątecznym stole.
Rybę osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, jeśli była mrożona to najpierw ją rozmrozić.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Pokrojone kawałki ryby oprószyć z każdej strony pieprzem i solą. Stronę, na której nie było skóry obłożyć czosnkiem i pozostawić na około 10 minut..
Następnie rybę obtoczyć w mące i smażyć na średniej mocy palnika rozpoczynając najpierw od strony gdzie była skóra. Rybę smażyć dość krótko i pilnować, aby czosnek się nie przypalił, gdyż będzie gorzki i niesmaczny.
Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z ryżem lub ziemniakami na obiad albo jako przystawka na świątecznym stole.
Przepis mam od kucharek ,które robiły to danie na komunii .Jest bardzo dobre !
Odsłon: 1288
Przepis dnia
Chrupiąca ryba w warzywach z dodatkiem cukinii, u mnie nie tylko na święta.
Odsłon: 27700
To danie z pewnością przypadnie do gustu Twojej rodzinie i znajomym. Spróbuj!
Odsłon: 1509
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 48
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4357
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 48
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4357
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Składniki
Rybę osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, jeśli była mrożona to najpierw ją rozmrozić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Pokrojone kawałki ryby oprószyć z każdej strony pieprzem i solą. Stronę, na której nie było skóry obłożyć czosnkiem i pozostawić na około 10 minut..
Następnie rybę obtoczyć w mące i smażyć na średniej mocy palnika rozpoczynając najpierw od strony gdzie była skóra. Rybę smażyć dość krótko i pilnować, aby czosnek się nie przypalił, gdyż będzie gorzki i niesmaczny. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z ryżem lub ziemniakami na obiad albo jako przystawka na świątecznym stole.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 24
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 48