Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w pomidorach"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Umieść na podwójnie złożonej folii aluminiowej.
Na niej ułóż posiekane plasterki czosnku oraz pomidorki suszone w całości (jeśli są bardzo duże, przekrój na pół).
Oliwę z pomidorów wymieszaj z solą, świeżym pieprzem mielonym oraz ziołami (może być także mieszanka prowansalska).
Polej rybę przygotowaną zalewą i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Następnie owiń ją złożoną folią (zrób paczuszkę) i upiecz na grillu. Gotową udekoruj listkami bazylii.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax