Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w pomidorach"
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 612
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 612
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Składniki
Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Umieść na podwójnie złożonej folii aluminiowej.
Na niej ułóż posiekane plasterki czosnku oraz pomidorki suszone w całości (jeśli są bardzo duże, przekrój na pół).
Oliwę z pomidorów wymieszaj z solą, świeżym pieprzem mielonym oraz ziołami (może być także mieszanka prowansalska).
Polej rybę przygotowaną zalewą i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Następnie owiń ją złożoną folią (zrób paczuszkę) i upiecz na grillu. Gotową udekoruj listkami bazylii.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax