Dania główne Przepis na:
Ryba zapiekana pod kurkami.

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 25
Dodano: 29.08.2019
Odsłon: 133
Składniki
- Dorsz 2 sztuki
- Kurki 100g
- Por 1szt
- Masło 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Kurki czyścimy, płuczemy, kroimi na mniejsze kawałki. Pora kroimy w półplasterki. Rybę płuczemy, solimy i pieprzymy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy kurki i pora. Przyprawiamy i smażymy około 5 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rybę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie kładziemy na nia podsmażone kurki z porem. Wszystko to wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 min. Podajemy z ryżem, kluseczkami, bądz ziemniakami.
Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 30 sierpniaZgłoś do usunięcia
Super :)0 Kto głosował? | Odpowiedz