Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec wakacji to czas na pierwsze grzyby. Pierwszymi jakimi mamy okazję się rozkoszować to kurki. Ja proponuje zapiec je z rybą.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21180
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 126
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 274
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21180
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 126
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 274
Składniki
Kurki czyścimy, płuczemy, kroimi na mniejsze kawałki. Pora kroimy w półplasterki. Rybę płuczemy, solimy i pieprzymy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy kurki i pora. Przyprawiamy i smażymy około 5 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rybę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie kładziemy na nia podsmażone kurki z porem. Wszystko to wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 min. Podajemy z ryżem, kluseczkami, bądz ziemniakami.