Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana pod kurkami.

Ryba zapiekana pod kurkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 133

Koniec wakacji to czas na pierwsze grzyby. Pierwszymi jakimi mamy okazję się rozkoszować to kurki. Ja proponuje zapiec je z rybą.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurki czyścimy, płuczemy, kroimi na mniejsze kawałki. Pora kroimy w półplasterki. Rybę płuczemy, solimy i pieprzymy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy kurki i pora. Przyprawiamy i smażymy około 5 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rybę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie kładziemy na nia podsmażone kurki z porem. Wszystko to wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 min. Podajemy z ryżem, kluseczkami, bądz ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń