Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Filety rybne rozmróź, oprósz solą i pieprzem. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i podgotuj w osolonej wodzie przez ok 12 min. Brokuły wyłóż na metalowe sitko, sparz wrzątkiem i pozwól odparować wodzie.
Przygotuj sos z jogurtu, chrzanu, jajek, pietruszki i czosnku (użycie miksera nie jest konieczne) i dopraw solą i pieprzem.
Do naczynia Żaroodpornego wyłóż kolejno: 1) plastry podgotowanych ziemniaczków 2) rybkę oprószoną solą i pieprzem 3) pokrojone różyczki brokuła 4) zalej sosem jogurtowo-chrzanowym.
wstaw do rozgrzanego do 200 C piekarnika na ok. 40-45 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kopciuszek 19 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis. Nigdy nie robiłam zapiekanki rybnej, ale tak czytam i wszystko wskazuje na to, że będzie bardzo smacznie.1 Kto głosował? | Odpowiedz