Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z warzywami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
55 min • Porcja 90 kcal • Przepis na 3-4 porcje
Rybę rozmrażam (albo moczę godzinę w mleku), kroję na mniejsze kawałki, skrapiam sokiem z cytryny i oprószam przyprawą do ryb.
Fasolkę gotuję w lekko osolonej wodzie, tak by była średnio miękka (ok. 8 min), kroję na kawałki.
Na łyżce rozgrzanego oleju duszę posiekane cebulę i por. Gdy cebula będzie złocista, wrzucam obrane i pokrojone w kostkę pomidory, dodaję zmiażdżony czosnek. Przyprawiam ziołami, solą, pieprzem, chwilę duszę. Łączę z fasolką.
Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wkładam połowę warzyw, następnie układam kawałki ryby i przykrywam resztą warzyw. Piekę ok. 35 min w temperaturze 180oC.
Bożena Ziarno z Węgrców</strong>Źródło: Kobieta i życie