Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki mi się wczoraj obiadek wymyśliło, z resztek jakie znalazłam w lodówce. Wyszło przepyszne ;) Celowo nie podaję ilości składników, bo użyłam tyle co miałam, a każdy może dać tyle ile lubi ;p
Ryż ugotować trochę krócej niż pisze na opakowaniu.
Pietruszkę obrać i pokroć w dużą kostkę. Pora umyć i pokroić na półplasterki. Kalafiora podzielić na małe różyczki. Cukinię obrać ze skóry (ja tak zrobiłam bo była już brzydka, a poza tym bez skórki będzie to danie na biało). i pokroić w dużą kostkę.
W rondelku na oliwie podsmażyc pietruszkę (tylko uważać, żeby sie nie przypaliła), po chwili dodać pora i kalafior, a za parę minut cukinię. Przez cały czas uważać, żeby nie przypalić warzyw. Podlać wodą i dusić pod przykryciem.
Ugotowany ryż odcedzić i połączyć z pokrojonym w kosteczkę czosnkiem.
Gdy woda w warzywach się zredukuje wsypać. Przyprawić sosem sojowym, pieprzem, solą. Dokładnie wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę, żeby smaki sie przegryzły.
Gotowe do podania!
SMACZNEGO!
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 722
Kokosowy ryż, nadaje sie zarowno jako dodatek do potraw kuchni tajskiej, jak...
Odsłon: 8367
Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które kojarzy mi się z dzieciństwem, jako...
Odsłon: 1399
Bardzo smaczne żeberka zrobione w marynacie musztardowej, duszone z cebulką,...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Przepyszne ciasto na delikatnym biszkopcie bez dodatku mąki pszennej. Delikat...
Odsłon: 3349
Bardzo smaczne żeberka zrobione w marynacie musztardowej, duszone z cebulką,...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Przepyszne ciasto na delikatnym biszkopcie bez dodatku mąki pszennej. Delikat...
Odsłon: 3349
Składniki
Ryż ugotować trochę krócej niż pisze na opakowaniu.
Pietruszkę obrać i pokroć w dużą kostkę. Pora umyć i pokroić na półplasterki. Kalafiora podzielić na małe różyczki. Cukinię obrać ze skóry (ja tak zrobiłam bo była już brzydka, a poza tym bez skórki będzie to danie na biało). i pokroić w dużą kostkę.
W rondelku na oliwie podsmażyc pietruszkę (tylko uważać, żeby sie nie przypaliła), po chwili dodać pora i kalafior, a za parę minut cukinię. Przez cały czas uważać, żeby nie przypalić warzyw. Podlać wodą i dusić pod przykryciem.
Ugotowany ryż odcedzić i połączyć z pokrojonym w kosteczkę czosnkiem. Gdy woda w warzywach się zredukuje wsypać. Przyprawić sosem sojowym, pieprzem, solą. Dokładnie wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę, żeby smaki sie przegryzły.
Gotowe do podania! SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone Kung Fu
Dania główne
Polędwiczki z makaronem
Dania główne
Żeberka wieprzowe w marynacie musztardowej.
Dania główne
Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu
Kotlety mielone Kung Fu
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla...
Odsłon: 55
Polędwiczki z makaronem
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem...
Odsłon: 92