Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń. 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 834
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8224
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13079
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 421
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 834
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8224
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13079
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 421
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Mięso mielone doprawiamy sosem sojowym, sosem ostrygowym, przyprawą chińską i sosem teriaki. Każdego sosu można śmiało dać po łyżce stołowej i wszystko wyrobić.
Po wyrobieniu mięsa dodajemy nasze warzywa, grzyby mun jak i posiekany drobno makaron ryżowy i wszystko dokładnie mieszamy.
Nasz farsz zawijamy w lekko namoczonym papierze ryżowym. Najlepiej papier ryżowy namoczyć w osłodzonej letniej wodzie, woda musi być słodka, to pomoże uzyskać szybciej lepszy kolor i bardziej chrupiącą skórkę. Wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej i smażymy do zbrązowienia.