Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń. 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7872
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3113
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7872
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3113
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Składniki
Mięso mielone doprawiamy sosem sojowym, sosem ostrygowym, przyprawą chińską i sosem teriaki. Każdego sosu można śmiało dać po łyżce stołowej i wszystko wyrobić.
Po wyrobieniu mięsa dodajemy nasze warzywa, grzyby mun jak i posiekany drobno makaron ryżowy i wszystko dokładnie mieszamy.
Nasz farsz zawijamy w lekko namoczonym papierze ryżowym. Najlepiej papier ryżowy namoczyć w osłodzonej letniej wodzie, woda musi być słodka, to pomoże uzyskać szybciej lepszy kolor i bardziej chrupiącą skórkę. Wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej i smażymy do zbrązowienia.