Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń. 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Mięso mielone doprawiamy sosem sojowym, sosem ostrygowym, przyprawą chińską i sosem teriaki. Każdego sosu można śmiało dać po łyżce stołowej i wszystko wyrobić.
Po wyrobieniu mięsa dodajemy nasze warzywa, grzyby mun jak i posiekany drobno makaron ryżowy i wszystko dokładnie mieszamy.
Nasz farsz zawijamy w lekko namoczonym papierze ryżowym. Najlepiej papier ryżowy namoczyć w osłodzonej letniej wodzie, woda musi być słodka, to pomoże uzyskać szybciej lepszy kolor i bardziej chrupiącą skórkę. Wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej i smażymy do zbrązowienia.