Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń. 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 110
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 110
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Mięso mielone doprawiamy sosem sojowym, sosem ostrygowym, przyprawą chińską i sosem teriaki. Każdego sosu można śmiało dać po łyżce stołowej i wszystko wyrobić.
Po wyrobieniu mięsa dodajemy nasze warzywa, grzyby mun jak i posiekany drobno makaron ryżowy i wszystko dokładnie mieszamy.
Nasz farsz zawijamy w lekko namoczonym papierze ryżowym. Najlepiej papier ryżowy namoczyć w osłodzonej letniej wodzie, woda musi być słodka, to pomoże uzyskać szybciej lepszy kolor i bardziej chrupiącą skórkę. Wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej i smażymy do zbrązowienia.