Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sakiewki z naleśników ze szpinakiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Zmiksuj ciasta i usmaż cieniutkie naleśniki.
Obgotuj szpinak, osącz i pokrój. Posiekaj szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do zawiązania).
Szpinak i szczypiorek podsmaż na oleju. Dodaj biały ser i wymieszaj. Przypraw czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Porcję farszu połóż na naleśnik i zwiąż sakiewkę sparzonym szczypiorkiem. Podaj gorące. Do sakiewek możesz też włożyć serek waniliowy oraz świeże owoce, a zawiązać sparzoną skórką cytrynową.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV