Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sakiewki z naleśników ze szpinakiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2045
Składniki
Zmiksuj ciasta i usmaż cieniutkie naleśniki.
Obgotuj szpinak, osącz i pokrój. Posiekaj szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do zawiązania).
Szpinak i szczypiorek podsmaż na oleju. Dodaj biały ser i wymieszaj. Przypraw czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Porcję farszu połóż na naleśnik i zwiąż sakiewkę sparzonym szczypiorkiem. Podaj gorące. Do sakiewek możesz też włożyć serek waniliowy oraz świeże owoce, a zawiązać sparzoną skórką cytrynową.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV