Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 245
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9653
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 245
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9653
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Składniki
Piersi z kurczaka płuczemy i kroimy w kostkę następnie podsmażamy na oliwie,kiedy mieso jest zrumienione wsypujemy przyprawe go gyrosa(ja daje całe,im wiecej tym ostrzejszy smak)podsmażamy jeszcze chwilke,zdejmujemy z ognia i zostawiamy do wystygnięcia.
Kapustę płuczemy i kroimy w miarę możliwości drobno,wsypujey do miski solimy,odcedzamy kukurydze,ogórki kroimy w kosteczkę,cebulę w piórka.
SOS:majonez mieszamy z jogurtem naturalnym(moze być kwaśna śmietana 18%)czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do sosu przyprawiamy wedle uznania,solą i pieprzem.
Na dno naczynia układamy warstwę kapusty(można lekko odcisnąć)następnie dajemy kurczaka,kukurydze,ogórki i cebulę polewamy sosem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.Na wierzch nakładamy kapustę i polewamy resztą sosu.
SMACZNEGO:)