Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka " Gyros drobiowy"

Sałatka  Gyros drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 310

Dodano:

Odsłon: 16503

Lekka, szybka i smaczna.

Składniki

  • podwójne filety z kurczaka, 2 szt
  • cebula, 2 szt
  • kukurydza, 1 puszka
  • majonez, 250 g
  • keczup pikantny -Pudliszki, 250 g
  • kapusta pekińska, 1 szt
  • vegeta, 2 łyżeczki
  • sol , pieprz, do smaku
  • przyprawa do gyrosa, 1opak
  • olej do smazenia
  • OGÓRKI KISZONE LUB KONSERWOWE, 7-8 szt
  • papryka czerona, 1 szt
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka " Gyros drobiowy"

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na paseczki , mieszamy z przyprawą Gyros i smazymy na tłuszczu, na rumiano.

  2. Cebulę kroimy w kosteczke i rownież smazymy , bardzo lekko , tak aby się zeszkliła.. Odstawiamy do ostygnięcia.

  3. Kapuste pekińską drobno zszatkować i doprawić vegetą . Odstawić na ok. 1 godzinę .Kroimy w kosteczkę obrane ogórki kiszone lub konserwowe.Po odczekanym czasie dobrze wyciskamy z soku.

  4. W naczyniu szklanym układamy warstwami następujące produkty;mięso gyros, następnie warstwę podsmazonej cebulki ,na to dużo keczupu.

  5. Na keczup wykładamy ogórki kiszone lub konserwowe i puszkę kukurydzy. Przekładamy to majonezem.Na majonez odciśniętą z soku kapustę pekińską.Na wierzch na kapustę pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę.Odstawiamy do lodówki. Smacznego::)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń